- Laatste nieuws -

2008
 

Nieuwsoverzicht september 2020 - december 2022

De corona-pandemie ligt al weer wat langer achter ons en hopelijk komt er vanaf nu geen nieuwe pandemie meer van wat voor ziekte dan ook. Tijdens de Covid pandemie van 2020-2022 kregen we enorm veel aanmeldingen van belangstellenden die graag een pup uit onze kennel wilden hebben. Dito hoorden wij bij vele andere fokkers.

Wij fokken niet zo vaak en we gaan voor kwaliteit. We hebben even een paar jaar onze website niet bijgewerkt en dus ook geen nieuws meer op onze website gezet. Dat zou alleen maar meer teleurstellingen hebben opgeleverd van heel veel belangstellenden voor een pup, voor wie we echt niet een pup zouden hebben gehad.

Op 4 juni 2021 is het vierde en laatste nest van onze Bellefleur (Tribute to Tweemouth Summer Sun) geboren, een combinatie met Abel (Angel Like You v.'t Keijsershof). Ook onze pups uit 2021 hebben intussen allemaal een goed huis en een warm mandje gevonden. Op 18 april 2022 hebben we een stambomendag van dit nest georganiseerd, wat een zeer geslaagd evenement was.

Stambomendag april 2022

Wat betreft het jachthondenwerk met onze honden zijn 2020- 2022 magere jaren geweest. Trainingen en wedstrijden konden wegens de corona-problematiek niet of maar gedeeltelijk doorgaan. Maar we hebben de draad nu weer opgepakt.

In Pups 2020 kunt u zien dat we dat jaar twee nestjes hadden gepland en ook gekregen. Al de pups uit deze nesten hebben uiteraard al nieuwe en heel goede baasjes. t.

 

7 augustus 2020
Justine overleden

Vandaag hebben we voor Justine het droevige besluit moeten nemen om haar te laten inslapen. Ze leek ruim een week daarvoor een eenvoudig te behandelen gezondheidsprobleem te hebben. Helaas: twee dagen na afloop van een antibioticumkuur kwamen de klachten weer terug. Na een eerste echo-onderzoek op 6 augustus bleek dat het mis was: uitgebreide kanker, een zeldzame vorm, die we niet kenden in onze kennel.

Een meer uitgebreid echo-onderzoek leverde in wezen dezelfde uitkomst op. We hadden al besloten dat we haar een zware operatie niet meer wilden aandoen en bovendien zou dat nu kansloos zijn geweest. We waren eensgezind dat euthanasie voor Justine de prijs was die we uit naam van onze vriendschap van bijna 14 jaar moesten betalen.

Ze had een prachtig leven bij ons gehad, met ook een geweldige staat van dienst als werkende jachthond, maar nu kwam dat tot een einde. Elke dag die ze de afgelopen jaren leefde, in goede gezondheid en conditie, was een geschenk uit de hemel, zo voelden we dat.

Justine was tot vandaag de langst overlevende stammoeder van onze kennel. Haar moeder Chérie, uit 2002 (de echte stammoeder van onze kennel) was in januari 2015 overleden.

Behalve dat ze er voor ons niet meer is, is ze er ook niet meer voor haar dochters Bellefleur en Annemijn en voor haar kleinkinderen Vesta, Chérie jr. en Froukje, die allemaal bij ons wonen. We moeten er nog erg aan wennen en het verdriet is erg groot. Maar ook de dankbaarheid dat we haar zo lang in ons midden mochten hebben. Toen ze overleed was ze 13 jaar en 10 maanden. Een heel mooie leeftijd voor een Golden. Maar dat maakt het niet minder verdrietig voor ons.
Zie haar pagina .

 

28 mei 2020

Het is opmerkelijk dat we de laatste maanden, vanaf medio maart, enorm veel pupaanvragen krijgen voor ons eerstvolgende nest dat we plannen in eind 2020. Ongetwijfeld speelt de corona-crisis hierin een rol. We horen van veel collega-fokkers dat ook zij heel veel aanvragen krijgen. Met als hun antwoord: “geen pups beschikbaar”. Zelfs de asiels stromen leeg.

In een tijd waarin veel mensen noodgedwongen veel tijd thuis doorbrengen, omdat ze thuis moeten werken / studeren, of erger nog: niet van huis weg mogen, of werkloos zijn geworden, is het logisch dat veel mensen dit zien als een uitgelezen moment om een pup in huis te nemen. Alle tijd beschikbaar voor een pup! En onder die omstandigheden worden wensen en plannen, voor een pup op korte termijn, erg voelbaar.

Echter, wij hebben nu geen pups beschikbaar. Voor ons geplande nest eind 2020 hebben we al veel aanvragen en elke dag komen er nog een handjevol bij. Zoveel, dat we al die aanvragen vanaf nu echt niet meer in dit tempo kunnen beoordelen, en daarbij: onze wachtlijst / lijst van belangstellenden is gewoon vol tot het eind van 2020.

We moeten daarom tot onze spijt melden dat we tot nader order geen nieuwe aanvragen meer in behandeling kunnen nemen voor ons eerstvolgende geplande nest van eind 2020.

Voor aanvragers die in 2021 een pup willen aanvragen bij ons geldt nu al dat we steng moeten screenen op zaken als aantoonbare ervaring met Goldens, passende persoonlijke omstandigheden om een pup in huis te nemen, goede plannen (werkplannen? werkervaring? fokplannen in eigen kennel?) of eerdere contacten / goede wederzijdse ervaringen met ons in het verleden.

We hopen dat deze vreemde en wonderlijke tijd met al zijn beperkingen snel zal uitdoven en dat er in 2020 geen tweede coronagolf zal komen!

 

8 maart 2020

Het nest van Vesta is geboren!

In de vroege ochtend van zondag 8 maart merkten we dat Vesta vruchtwater verloor, een zeker teken dat er snel pups zouden komen. We waren een beetje verrast, want de pups waren eigenlijk pas op 11 maart verwacht. Maar kort na middernacht op 9 maart was de laatste pup geboren. Drie reutjes en vier teefjes. Ook prima geboortegewichten, zeker voor pups die wat vroeg geboren waren. Vanaf het begin was Vesta een toegewijde moeder. De pups groeiden vanaf de eerste dag als kool.
We hadden vooraf al veel aanmeldingen gehad van liefhebbers van een pup uit dit nest, meer aanmeldingen dan pups. Echt goede aanmeldingen, van mensen die een duidelijk plan hebben om een pup een goed nieuw thuis te bieden. We hebben helaas ook een paar liefhebbers moeten teleurstellen. Rond 6 mei mogen de pups naar hun nieuwe baasjes.

 

11 februari 2020

Onze Vesta echt drachtig!

Zoals op onze pagina Fokplannen 2020 gemeld, is onze Vesta gedekt door Mads. Een paar weken hebben we in spanning afgewacht. De echo van vorige week laat zien dat ze ook echt drachtig is, iets dat we al meenden te zien aan haar gedrag (dromerig, meer aanhankelijk zelfs dan anders, begint ook al een beetje uit te dijen). Maar pas een echo geeft zekerheid.

De combinatie met Mads voldoet aan de strengste fokeisen, zoals geformuleerd door de GRCN en de GRV in combinatie met elkaar. Dus aan de eisen zoals door elk van de beide Nederlandse rasverenigingen gesteld worden.

De komende weken houden we op de nieuwspagina bij hoe het verder verloopt tot aan de bevalling, en ook daarna. De komst van een nest is en blijft een bijzondere gebeurtenis. Je weet van tevoren nooit hoe het uit pakt. Intussen komen er al steeds meer aanmeldingen voor een pup uit dit nest.

 

22 november 2019
Het nest van Bellefleur is geboren!

Zie pagina Fokplannen 2019. Het is een heerlijk nest, elf pups in totaal. Voor veruit de meeste pups hebben we al een goed nieuw thuis gevonden. Het is ook een groot nest. Dat betekent dat we moeten bijvoeden. Maar dat hebben we er graag voor over!


 

24 juli 2019
Claire overleden

Alweer een verdrietig bericht. Onze Claire is in de nacht van 23 op 24 juli overleden. Sinds een paar weken had ze woede-aanvallen waarbij ze steeds zonder aanleiding een van onze andere honden aanviel. Die twee waren daarvoor altijd de grootste maatjes geweest. Hoe kan dat nou, denk je dan. Eigenlijk moeten we terugkijkend vaststellen dat er al enkele maanden meer gedragsveranderingen waren geweest. Ze maakte niet meer op haar eigen spontane en open manier contact met ons en onze andere honden en ze kreeg een vreemde, lege en starende blik. Bij gedragsveranderingen bij oudere honden denk je al snel aan dementie. We hebben overlegd met onze dierenarts en die was het met ons eens dat het dementie was en dat het het beste was om haar te laten inslapen. Helaas was iets anders niet meer mogelijk. Herplaatsen in een gezin zonder honden was ook geen optie. De woede-aanvallen zouden toenemen en ze zou ook agressief naar mensen gaan worden.

Nadat we een afspraak bij onze dierenarts hadden gemaakt voor euthanasie op 25 juli is ze uit zichzelf een dag daarvóór overleden. Rond middernacht 23 juli was ze nog uitgelaten en was er niets bijzonders te zien. Die nacht hebben we verder ook niets gezien of gehoord. De volgende ochtend vonden we haar dood in de serre met een rustige en vredige houding en uitdrukking. Ze is ruim 10 jaar oud geworden.

In haar leven heeft ze ons drie prachtige nesten gegeven met in totaal over de 20 pups. Onderstaand haar laatste nest met 5 pups, op dat moment 3 ½ week oud.

 

1 juli 2019

Heel naar nieuws deze keer. We zijn er zelf nog helemaal kapot van. Onze Annemijn, de aanstaande moeder van het nest dat we eind juli hadden verwacht, is een paar dagen geleden ernstig ziek geworden. Een gevolg daarvan is dat er geen nest meer van haar komt. Ze zal ook hierna nooit meer pups krijgen. Ze is maar ternauwernood aan de dood is ontsnapt. En nu we dit schrijven is ze nog herstellend. Op Facebook hadden we dit al eerder bekend gemaakt. (Dank aan iedereen voor de lieve en meelevende reacties!)

Ze at afgelopen week al een paar dagen slechter (wat wel eens voorkomt bij een drachtige hond) en werd vervolgens lusteloos en duidelijk ziek (en dat hoort natuurlijk niet bij een drachtige hond). Ze bleek een paar dagen na de echo van 25 juni een ernstige en niet meer met medicijnen te behandelen baarmoederontsteking te hebben. Dat was dus maar heel kort na het goede bericht dat ze drachtig was. Om haar leven te redden heeft onze dierenarts haar moeten opereren om de ernstig ontstoken baarmoeder met daarin alle pups-in-wording te verwijderen.

Alle moeite voor niets. En een doodzieke hond die ons erg dierbaar is. Voor ons een enorm verdrietig gebeuren.

We hebben daarbij ook nog eens een aantal mensen ernstig moeten teleurstellen met wie we een afspraak hadden over een pup van Annemijn, wat dus nu niet meer uit komt. Allereerst hebben we uiteraard hen hierover persoonlijk geïnformeerd. (Beste mensen, dank voor alle blijken van meeleven!)

Zoals een van onze Facebookvrienden opmerkte: dit kan iedere fokker overkomen. En dat is ook zo. Iedere fokker hoopt natuurlijk dat het hem niet zal overkomen.

We proberen nog wel een ander nest te fokken dit jaar, met Bellefleur. Eerst proberen we om Annemijn weer te laten herstellen. Ze eet nog steeds moeizaam en ze is zichtbaar vermagerd.

Bellefleur zal over enkele maanden loops worden en ruim voor die tijd zullen we meer laten weten over onze fokplannen met haar.

10 juli 2019: Intussen maakt Annemijn het weer goed, ze is niet meer in de gevarenzone.

 

25 mei 2019

Vandaag is Annemijn (Tribute to Tweemouth Family Fire) gedekt door haar nieuwe hondenvriendje Mads (Soul Sacrifice of Amity Hills) met wie ze in februari jl. al kennis had gemaakt. Toen al waren ze een setje. Zie ook onze pagina Fokplannen 2019. En nu, nu Annemijn loops was, natuurlijk helemaal! We hebben niets aan het toeval overgelaten. We hebben voorafgaand aan de dekking en kort na de dekking de progesteronwaarden nauwgezet vervolgd. Vanaf dat moment moest de natuur verder zijn werk doen. Voor Mads wordt dit niet zijn eerste nest, voor Annemijn wel (als alles verder meezit.) We wachten vol spanning op de echo die op 25 juni gepland is en die zal moeten uitwijzen of Annemijn echt moeder gaat worden. En als alles dus verder goed gaat, dan zou Annemijn rond 27 juli moeder moeten worden. Volg onze nieuwspagina!

 

28 februari 2018
Vesta is moeder geworden!

Op 28 februari heeft Vesta vier prachtige pups gekregen, twee reutjes en twee teefjes. Het was haar eerste nestje en het is probleemloos gegaan. De pups zijn in alle rust bij ons thuis geboren, voor de afwisseling eens een keer overdag (de meeste nesten bij ons thuis zijn in de avond en nacht geboren in de afgelopen jaren). Moeder en pups doen het vanaf het begin wonderwel goed. Vesta is een zorgzame moeder die vanaf het begin niet weg te slaan was bij haar pups. Vanaf het begin groeiden de pups buitengewoon goed en ook snel, als je kijkt naar hun ontwikkeling (gewicht, kijken, lopen).

De geboortedag, 28 februari 2018, is intussen de boeken in gegaan als de koudste 28 februari ooit in Nederland. Tevens is 28 februari de laatste dag van de meteorologische winter. Reden genoeg om de naam “Winter” als thema te verbinden aan dit nest. Wellicht komt u binnenkort een keer een pup uit dit nest tegen op een show, training of wedstrijd. Stamboomnaam: “Tribute to Tweedmouth….Winter” of “Tribute to Tweedmouth Winter…“ dus.

Alle pups hebben intussen al goede nieuwe baasjes gekregen, waar ze rond 20 april heen zijn gaan. Allemaal mensen die er mee zijn gaan werken. Helaas hebben we een aantal belangstellenden moeten teleurstellen, voor wie we deze keer, uit dit nest, geen pup hadden, maar gelukkig hebben we ook weer met een aantal van hen kunnen afspreken dat ze in aanmerking komen voor een pup uit een volgend nest.


Zoals gebruikelijk zullen we, zodra onze drukke werkzaamheden het toelaten, van dit nest een album maken dat u dan kunt vinden via onze pagina Foto-albums.

 

1 februari 2018
Vesta is drachtig!

De echo van 26 januari liet het zien: Vesta is “goed” drachtig na de dekking van 28 december. Pups worden verwacht rond 1 maart. Velen, met wie we al contact hadden gelegd, leven al in spanning met ons mee. Door de grote belangstelling hebben we intussen moeten besluiten dat we voorlopig alle nieuwe aanmeldingen voor dit nest op een reservelijst zetten. Meer nieuws na de geboorte van dit nest.

28 december 2017
Wordt Vesta moeder?

In de laatste week van 2017 is onze Vesta (zie haar pagina) gedekt door Pickle. Pups worden verwacht rond 1 maart. Zie verder onze pagina Fokplannen 2018!

 

28 oktober 2017

Senna (Tribute to Tweedmouth Steady Girl), geboren 8 maart 2015, heeft een prachtig B-diploma gehaald, met 65 punten, tijdens de jachthondenproef van de GRCN te Valkenswaard op 28 oktober. Bijzonder, omdat van de 40 combinaties die ingeschreven stonden in de B-klasse er slechts 4 daadwerkelijk een B-diploma hebben gehaald.

Senna en Jan, van harte gefeliciteerd met deze buitengewone prestatie!

 

 

25 maart 2017
Bellefleur is moeder geworden!

In de avond van 25 op 26 maart is het nest van Bellefleur en Looping geboren. Zes prachtige pups, drie reutjes en drie teefjes. Het zijn pittige pupjes, zo jong als ze nu nog zijn. Ook flinke geboortegewichten. Ze groeien als kool. Bovenstaande foto is van 28 maart.

We hadden vanaf het begin veel belangstelling voor dit nestje en we hebben al veel belangstellenden bij ons thuis uitgenodigd voor een eerste kennismaking. Intussen hebben we de pups toegezegd aan hun toekomstige eigenaren, die erg enthousiast en blij zijn. Helaas hebben we hierbij ook een aantal mensen moeten teleurstellen die ook bij ons op de lijst stonden en die we graag een pup hadden gegund. Met andere woorden: voor alle pups uit dit nest hebben we al een prima nieuw baasje. Daar zijn we uiteraard ook erg blij mee. Een zorg minder voor ons in de komende drukke twee maanden zolang de pups nog bij ons wonen.

Van dit nest maken we weer een foto-album waar we regelmatig de komende weken nieuwe foto’s in zetten. Volg de ontwikkelingen!

 

24 februari 2017
Bellefleur is drachtig!

Vandaag zijn we vol verwachting naar onze dierenarts gegaan om een echo te laten maken. Eigenlijk wisten we het al 90 % zeker, maar bij teven bestaat ook nog zoiets als schijnzwangerschap. Meteen toen de dierenarts de transducer op haar flank zette was duidelijk te zien dat ze “goed” drachtig is. (Op een foto op Internet is de foto helaas altijd minder duidelijk dan “live” op het scherm bij de dierenarts.)

We hebben niet precies de vruchtbeginsels geteld, maar het waren er veel. Het exacte aantal vruchtbeginsels dat je op een echo kunt zien voorspelt weinig over het exacte aantal pups, maar uiteraard: hoe meer je er op de echo ziet, hoe waarschijnlijker dat er ook veel pups zullen komen. Intussen heeft Jan voor de week waarin de pups verwacht worden alvast zwangerschapsverlof op zijn werk genomen. Wel apart voor een man, zeker op Jans leeftijd, maar dit is dan ook een bijzonder geval. We kunnen aldus in alle rust de grote dag afwachten.

Momenteel hebben we al veel aanvragen voor pups, maar we kunnen nog wel kennismaken met een paar serieuze belangstellenden. Van belang is dat belangstellenden een goed plan voor zichzelf hebben voor een pup uit dit mooie nest.

 

24 januari 2017
Nestje op komst van Bellefleur en Looping!

Zie pagina Fokplannen 2017.

 

14 november 2016
Werkresultaten Tribute to Tweedmouth 2016


Jong geleerd is oud gedaan. Vesta als pup van 9 ½ maand met gans.

In 2016 hebben we met drie (!) honden getraind en hebben we mooie resultaten behaald:

Bellefleur: twee KNJV C diploma’s, een C-diploma op een Clubdiplomadag en ook nog eens een Uitmuntend op de Kampioenscapsclubmatch / Jubileumshow van de GRCN op 3 juli.

Vesta: 1 KNJV-C diploma, 1 KNJV B-diploma (met 62 punten en dat op de leeftijd van 13 ½ maand, doe haar dat eens na!), daarnaast een en nog 2 B-certificaten van afsluitende proeven respectievelijk onderlinge proeven van de kring KNJV Oost-Gelderland Oost.

Vesta, na haar laatste diploma, op de Nimrod op 14 november 2016 in Fort Vechten (bij Bunnik) met baasje Jan. (O ja, nu nog als toeschouwers, hoor, maar wie weet…)

Annemijn: 2 KNJV B-diploma’s met 69 resp. 66 punten. en ook nog eens een Uitmuntend op de Kampioenscapsclubmatch / Jubileumshow van de GRCN op 3 juli.

Van de twee jongste dames komt binnenkort een persoonlijke pagina op onze website. Met hen wordt deze winter doorgetraind in Gaanderen, bij Cees Nijman. Ook voor het voorjaar 2017 hebben we al een vervolg in gedachten. Bellefleur zal geen volledige cursussen volgen in 2017, gezien ook de fokplannen die we met haar hebben.

 

8 oktober 2016
Pups Claire en Eros naar nieuwe eigenaren

Op 6, 7 en 8 oktober zijn de pups van Claire en Eros uitgevlogen. De laatste pup, Cliff, verlaat hier met zijn trotse en blije nieuwe baasjes Daan en Marijke ons huis. De eerste ervaringen van hun nieuwe baasjes zijn erg enthousiast. Af en toe plaatsen we nog foto’s bij in het bijbehorende album.

 

15 augustus 2016: Claire is moeder geworden!

Claire is maandagavond 15 augustus jl. moeder geworden van een prachtig nestje! Zoals te zien hebben ze alle een prachtige donkere Golden kleur. Geen wonder ook met zo’n mooie donkere vader (en Claires eigen kleur, natuurlijk). Het zijn 5 pups. Vier reutjes en een teefje. Een beetje minder dan we eerst hadden verwacht, maar de pups maken het uitstekend. Wel jammer dat we enkele mensen die een pup van ons verwachtten moesten teleurstellen. Anders gezegd: voor elk van de pups is al een nieuw baasje bekend. Wegens problemen met onze fotopagina (reorganisatie bij Picasaweb) gaat het even wat langer duren voordat we een foto-album van het best kunnen starten. De aanstaande pupbezitters uit dit nest hebben we intussen al een paar foto’s toegestuurd.

 
11 juli 2016
Claire is drachtig!


Claire gedroeg zich de afgelopen weken al bijna vanaf de week van de dekking alsof ze in blijde verwachting was: ze was dromerig, bewoog zich wat voorzichtiger dan anders, was extra aanhankelijk. En ze leek de afgelopen week wat uit te zetten in de flanken. Evengoed hebben we op 11 juli een echo-onderzoek laten doen (doen we altijd) en inderdaad: al meteen waren er een redelijk aantal vruchtblazen te zien (de donkere cirkelvormige plekken op de echo, waarin de nog piepkleine hondjes te zien zijn als je goed kijkt). Nu is dus het wachten op de grote dag (medio augustus) dat de pups geboren gaan worden.
(Met dank aan Ingrid Berkhout voor de mooie collage!)

 
14 juni 2016

 

Dekking Claire door Eros is een feit!

De afgelopen week is voor ons en onze Claire best enerverend geweest. Claire was loops geworden en we zijn een paar keer met haar naar de dierenarts geweest voor een progesteronbepaling. Na een laatste dekking afgelopen week weten we dat het goed zit. Eros en Claire waren ook erg enthousiast en verliefd op elkaar. Pups zijn te verwachten rond 13 augustus. Een echo volgt over ongeveer een maand.

 
13 december 2015

Eerste prijs GBO voor Senna (Tribute to Tweedmouth Steady Girl) en Jan Dielemans!

Senna is pas ruim 9 maanden oud. Een teefje uit het nest van Claire en Sticker (zie op onze website het foto-album van dit nest en van de afgelopen stamboomdag van 4 oktober). Het is een grote erkenning en vreugde voor Jan en de zijnen om met Senna de eerste prijs te behalen op het GBO (Golden Basis Opleiding, van de GRCN) examen in Oss van vandaag. Ze behaalden samen 74 van de maximale 80 punten. Jan en Senna volgen ook jachttraining. Wie weet wat voor mooie resultaten ze nog in 2016 zullen halen. In ieder geval doen ze mee aan de komende landelijke GBO-dag. Zie ook het onderstaande bericht van 4 oktober jongstleden.

 
4 oktober 2015: Stambomendag Claire en Sticker

4 oktober, ja inderdaad Werelddierendag, hebben we de stambomendag gevierd van het nest van Sticker en Claire, geboren op 8 maart 2015. Het was een prachtige dag met mooi weer en een achttal blije 7 maanden oude pups en hun tevreden baasjes. Helaas was 1 baasje verhinderd. We zijn erg blij en tevreden met het resultaat van deze bijzondere combinatie. Een outcross op type die erg geslaagd was en helemaal dat wat de genenpool van de Golden Retriever nodig heeft. De baasjes waren met ons unaniem vol lof over niet alleen hun eigen pup, maar ook over het nest, nu ze dit na ruim een half jaar weer eens bij elkaar konden zien. Pups met een zelfverzekerd karakter en een prachtig uiterlijk. Ook geven wij grote complimenten aan de eigenaren van de pups: wat een goede opvoeding hebben de pups tot nu toe genoten en wat zagen ze er geweldig goed verzorgd uit!

Hoogtepunt van deze dag was wel de workshop balanstraining gegeven door Anita en Marlies (de baasjes van Sticker) en eigenaren van hondenschool Dog Support in Alphen a/d Rijn.

Daarna een mooie boswandeling en tenslotte een afsluiting met hapjes en drankjes en natuurlijk de uitreiking van de stambomen. Tenslotte bewonderden de oudere pups hun jonge halfzusje Vesta (kind van Sticker en Bellefleur uit het nest van 16 juli) die bij ons is blijven wonen.

Uiteraard kunt u op onze pagina Fotoalbums weer een impressie van deze prachtige dag zien.

 
3 augustus 2015
Bellefleur is moeder geworden; update
Voor alle pups hebben we intussen al een warm mandje gevonden bij hun nieuwe eigenaren.
16 juli 2015
Bellefleur is moeder geworden!

Keurig op tijd heeft onze Bellefleur haar nestje gekregen. Het is haar eerste nest. De bevalling is probleemloos verlopen, eigenlijk zelfs best wel vlot. Totaal 9 pups, 2 reutjes en 7 teefjes. Het worden pittige hondjes en dat bleek al bij de geboorte… Haar eerste pup was er om half twee en de laatste was er al om half zes ’s middags. Alle pups deden het vanaf de start prima en bij het schrijven van dit bericht (19 juli) was al gebleken dat ze prima groeien. Op een enkele na hebben we voor deze pups al een prima adres voor over 7-8 weken (dan mogen ze naar hun nieuwe adres). We zoeken nog belangstellenden voor een teefje die er ook mee kunnen en willen gaan werken (jachttraining, agility etc.) en daar ervaring mee hebben.

 
12 juni 2015
Bellefleur is drachtig!

Vier weken na de dekking zijn we naar onze dierenarts gegaan met onze Bellefleur om een echo te maken. Altijd een spannend moment. Is de dekking zo ver geslaagd? Ja hoor: binnen een paar seconden had de dierenarts een paar foetussen gevonden. Het is niet te zeggen hoeveel pups er uiteindelijk geboren gaan worden, maar in ieder geval is ze “goed drachtig” zoals de dierenarts het uitdrukte. De pups worden medio juli a.s. verwacht. We hebben intussen al een paar gegadigden voor een pup uit deze prachtige combinatie. Zie voor verdere details onze pagina Fokplannen 2015.

 
8 maart 2015
Claire is moeder geworden!

In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 maart is Claire moeder geworden van 6 reutjes en 3 teefjes. De bevalling verliep vlot en probleemloos. Moeder en pups doen het prima.

De foto spreekt voor zich. Intussen zijn we al weer een paar dagen verder. De pups zijn, zoals we verwacht hadden, mooi donker Golden van kleur (en ze worden zelfs nog donkerder, kijk maar eens naar de oortjes!) en het zijn echt pittige pups, voor zover je dat na een paar dagen kunt zeggen. We hadden voor dit nest al lang voor de geboorte ruime belangstelling. De pups zijn intussen al toegewezen aan hun nieuwe eigenaren, die staan te popelen om de pups eind maart voor de eerste keer met eigen ogen te gaan zien. We zijn intussen gestart met een nieuwe album van dit nest (Foto-albums -> Nest Claire en Sticker maart 2015).
Voor onze verdere fokplannen dit jaar: ze onze betreffende pagina!

 
17 februari 2015
Claire bijna moeder!

Week na week gaat voorbij en de uitgerekende datum van Claire komt steeds dichterbij. De verwachting is de eerste week van maart. De echo van 30 januari was duidelijk. Maar van buiten is ook duidelijk aan Claire te zien dat het steeds dichterbij komt.

Ze is flink aan het uitdijen. Ze gaat nog steeds graag mee wandelen in het bos, maar dan speelt ze niet de hele tijd meer lekker mee met de andere honden. In plaats daarvan loopt ze vanuit zichzelf gezellig hele stukken mee zij aan zij met baasje Jan. Alsof ze dat veiliger en vertrouwder vindt. Natuurlijk krijgt ze extra zorg en aandacht van ons. Met als gevolg dat ze soms een verwende indruk maakt. En kieskeuriger lijkt te worden wat eten betreft. Maar ja, verwend? Mag het een keer? Wie kent dat niet als aanstaande moeder, om verwend te worden door b.v. de aanstaande vader of de ouders etcetera?

Intussen zetten we rustig aan stuk voor stuk de attributen klaar voor de grote dag die er aan komt, over een week of twee. In spannende afwachting… Natuurlijk komt er een nieuw foto-album, over dit nest, als alles verder goed gaat!

 
31 januari 2015
Onze Chérie onverwacht overleden

Vandaag is volkomen onverwacht onze liefste schat Chérie komen te overlijden. Ondanks haar behoorlijke leeftijd van 12½ jaar leken de jaren nog weinig vat op haar te krijgen. Ze deed nog in alles mee met de andere honden bij ons thuis, allemaal dochters en kleindochters van haar. Hier ziet u haar met haar jongste kleindochter Annemijn die bij ons thuis woont (foto mei 2014).

In september nam ze nog actief deel aan jachtproefdemonstraties tijdens een stambomendag.

‘s Ochtends op 31 januari onving ze met ons en onze honden bezoek uit Leeuwarden. Ze heeft nog met smaak een botje opgepeuzeld samen met de andere honden. Kort na het middaguur, toen het bezoek net weg was, zagen we dat ze plotseling ziek werd. Ze leek buikpijn te hebben en ze werd steeds slomer. Meteen zijn we met haar naar de dierenarts gegaan, die haar, na een echo gemaakt te hebben, meteen opereerde. Helaas, het mocht niet meer baten. Ze had uitzaaiingen in de buik en inwendige bloedingen. Duidelijk was dat ze hiervan niet meer zou kunnen herstellen. We hebben in overleg met de dierenarts de moeilijke beslissing moeten nemen om haar niet meer wakker te laten worden. Een groot verlies en een intens verdriet. En een schril contrast met het goede nieuws van gisteren!

 
30 januari 2015
Claire is drachtig!

Vanmorgen naar de dierenarts geweest, ruim 4 weken na de dekking met Sticker (zie Fokpolannen 2015). Het resultaat: zie bovenstaand. Natuuurlijk zegt één echofoto zoals we hier laten zien lang niet alles, b.v. hoeveel pups ze zou moeten krijgen, maar dat ze drachtig is staat nu vast. Nu maar afwachten tot begin maart…

 
21 september 2014
Stamboomdag nest Justine en Connor

Vandaag ontvingen wij en onze honden alle pups van Justine en Connor (op één na, baasje was vandaag verhinderd) weer terug bij ons thuis, waar ze een half jaar geleden ook geboren waren. We hadden hun baasjes uitgenodigd voor onze intussen traditionele stamboomdag, zeg maar: een nestreünie, waarop de stambomen officieel aan de eigenaren worden overhandigd. We hadden veel steun van Gé en Ria Kleijnen (Golden kennel Whispering Glenrose), twee Golden fokkers in hart en nieren en die ook geschiedenis hebben gemaakt (en nog steeds maken) als zeer actieve leden van de Golden Retrieverclub Nederland. Na ontvangst met koffie en iets lekkers bij ons thuis volgde een wandeling en daarna een demonstratie jachthondenwerk door onze Chérie, Justine en Bellefleur, met Jan als voorjager. Vervolgens heeft Gé de aangeboren werkkwaliteiten van de pups uit het nest beoordeeld.

Terug bij ons thuis hebben Gé en Ria de pups beoordeeld op exterieur en hebben ze een demonstratie trimmen gegeven, in ieder geval de basisprincipes en de trimwerkzaamheden die je eigenlijk als Golden bezitter zou moeten kennen voor de noodzakelijke trimwerkzaamheden tussen de grote trimbeurten door. Dat laatste zullen de meeste Golden bezitters toch toevertrouwen aan een ervaren en/of professionele trimmer. In de loop van de middag kwamen Peter en Marjan, de eigenaren van Connor, ook op bezoek met Connor, zodat de pupeigenaren ook met de vader van hun pup konden kennismaken.

Na de groepsfoto’s (”familieportretten”) en een afsluitend hapje en drankje gingen de pupeigenaren moe maar voldaan terug naar huis. Een geslaagde dag, mede door de goede zin die iedereen had meegenomen, het gunstige weer (het hele gebeuren speelde zich af in het najaarszonnetje, precies tussen een regenachtige ochtend en een buiige namiddag) en vooral de enorme inzet en deskundigheid van Gé, Ria en ook Karla, die samen met dochter Shannah ondersteuning boden aan het gebeuren bij ons thuis. Zonder hen hadden we het nooit zo kunnen doen. Gé, Ria, Karla, Shannah, nogmaals heel erg bedankt! Ook namens de trotse ouders van het nest.

Zie ook de fotomap van deze stambomendag bij onze Foto-albums!

 
15 juni 2014

Vandaag alweer een fraai resultaat van Bellefleur (Tribute to Tweedmouth Summer Sun) op de 17e Internationale Jachthondenshow in Papendal. Ze haalde onder Mr. Greenwood een 2e plaats Uitmuntend in de tussenklas. Zijn commentaar: “Nice dark soft expression. Nice sizzling typical Golden head. Good shoulder and front. Nice angles in front with good muscle toe. Good tailset, good coat and condition. Moved well. Good picture.”

Nu verder met de jachttraining, waar ze ook goede vorderingen maakt, na het beste C-diploma in Gendringen op 31 augustus vorig jaar met 44 punten. Zou een B-diploma dit jaar gaan lukken? We gaan ervoor!

 
29 mei 2014

Op de Kampioensclubmatch heeft onze Bellefleur (Tribute to Tweedmouth Summer Sun, geboren 28 juni 2012) een 4 Uitmuntend gehaald bij Mrs. R. Barbour, in de tussenklasse teven. Een resultaat waar we trots op zijn! Zeker als we bedenken dat we niet zo vaak met (een van) onze honden naar shows gaan. We trainen dit jaar verder met haar, voor meer KNJV-diploma’s. Als alles meezit komt er in 2015 van haar een nestje. Tegen die tijd plaatsen we van haar een nieuwe pagina op onze website.

 
26 maart 2014


In de afgelopen nacht is het nestje van Justine geboren. Vijf reutjes en twee teefjes. Bovenstaand ziet u Justine, moe maar voldaan. met haar zeven pups. Zoals we wel vaker hebben meegemaakt de laatste jaren waren de pups prima aan de maat, met gewichten tussen de 420 en 520 gram. belangstelling voor dit nest was behoorlijk groot. (Alle pups hebben een warm mandje gevonden.) Zoals altijd is er van dit nest een foto-album op onze pagina Fotoalbums. (Nest Justine 2014).

 
18 februari 2014


Vandaag zijn we met Justine naar onze dierenarts gegaan, 28 dagen na de dekking, om een echo te laten maken. Altijd een spannend moment: is het gelukt? Binnen een paar seconden werd het duidelijk: Ja! Veel vruchtblazen te zien! Op zo’n moment weet je alleen maar dat ze drachtig is en niet hoeveel pups ze gaat krijgen, maar in ieder geval: weer een stapje verder.
Vol goede moed wachten we verder af. Justine gedraagt zich eigenlijk al een paar weken als een teefje in blijde verwachting: erg zelfverzekerd, meer rust nemen, erg knuffelig

 
11 oktober 2013
Vandaag zijn Bellefleur en Jolie mee geweest naar de Internationale Ausstellung 2013 in Dortmund en zijn daar gekeurd in de Jeugdklas door keurmeester dhr. Luis Catalan (Portugal). Allebei kregen ze een “Vorzüglich” (Uitmuntend) als beoordeling. Een resultaat om trots op te zijn!
 
31 augustus 2013

Vandaag alweer een KNJV-proef, deze keer in Voorst (bij Gendringen), de KNJV-proef van kring Terborg van KNJV Oost-Gelderland Oost. Weer met Justine en Bellefleur. Bellefleur is daar geheel tegen onze verwachting in de eerste geworden in de C-klasse, met 44 punten. Ze begint toch al echt steady en stabiel te werken ondanks haar jeugdige leeftijd, maar met onverminderde jeugdige onstuimigheid, die gelukkig steeds beter te sturen is.
Justine heeft een mooi B-diploma gehaald met 78 punten. Jammer genoeg ging het op de dirigeerproef mis, dus deze keer (nog) geen A-diploma…

 
10 augustus 2013
Het verdriet om het verlies van onze lievelingen Duchesse en Bliss begint een beetje af te zakken en we kunnen het steeds beter een plaats geven. Veel van wat er in een hondenkennel gebeurt is een resultaat van lang en hard werken. We hebben met Justine en met Bellefleur, door alle beslommeringen heen, ook de afgelopen maanden hard gewerkt op de trainingen om mooie resultaten te krijgen op de wedstrijden. Het resultaat: vandaag twee C-diploma’s voor onze beide hondendametjes op de KNJV-proef in Winterswijk! (KNJV Oost-Gelderland Oost, kring Groenlo.) Van Justine viel het ons wel een beetje tegen, ze had eerder al B-diploma’s, maar ja, één keer te vroeg inhouden bij de markeerproef en dan verloren gaan zoeken is al genoeg om het B-diploma te verspelen. Voor Bellefleur daarentegen is het een mooi resultaat, met haar ruim 13 maanden, en ze is al aardig op dreef om snel haar B-diploma te halen. Misschien nog niet dit jaar, maar anders rekenen we toch zeker op 2014!
 
18 juni 2013

Het leven is onvoorspelbaar en soms volgen geluk en verdriet snel op elkaar. Nog geen maand na het overlijden van Duchesse hebben we opnieuw afscheid moeten nemen van een van onze lievelingen. Bliss begon steeds meer last te krijgen van haar ouderdomskwalen. Het lopen ging steeds moeilijker door haar artrose. Het leven werd steeds zwaarder voor haar. We wisten hoe hard ze voor zichzelf kan zijn, dat ze zich nooit liet kennen en dat ze op het laatst meer last had van pijn dan ze ons wilde laten merken. Ze had al de maximale dagelijkse hoeveelheid pijnstillers. Ze wilde nog steeds roedelleider binnen onze kennel zijn, maar ze kon dit eigenlijk niet meer handhaven. Haar krachten namen steeds verder af. Een verdere aftakeling wilden we haar besparen.
Het moment om afscheid te nemen van je trouwe makker komt altijd te vroeg voor de baas, maar vaak veel te laat voor de hond. Op 18 juni besloot je dat het genoeg was. Je bent vredig ingeslapen temidden van je roedel in ons fijne huis waar je ruim de helft van je leven hebt gewoond met ons.
Lieve Bliss, wat was je een fijne hond, echt een waardige roedeloudste. Wij zijn erg blij dat je zovele jaren bij ons bent geweest en we hopen dat jij daar ook blij mee was. We geloven dat je een heel goed hondenleven hebt gehad in die bijna 12 ½ jaar dat je bij ons was. Dat is onze troost. Ooit zien wij elkaar weer. Wanneer, dat weet niemand. Het leven is onvoorspelbaar.

 
24 mei 2013
Op deze dag hebben we het moeilijke besluit moeten nemen om onze Duchesse te laten inslapen. De oorzaak was een kwaadaardige aandoening die overigens (gelukkig) niet erfelijk is, maar die zo maar onverwacht kan toeslaan. Nog geen twee maanden daarvoor was ze ernstig ziek geworden: moe en lusteloos. Al snel werd een inwendige bloeding vastgesteld. Een uitgebreid onderzoek en een operatie volgde en eerst leek hiermee het probleem uit de wereld, maar helaas, het liep niet goed af. De uitslag van de patholoog-anatoom uit Utrecht een week later was duidelijk: dit komt niet meer goed. Na de operatie knapte ze weer heel snel op, maar een paar weken later werd ze weer ziek en we herkenden dezelfde problemen als voor de operatie. We wisten wat haar stond te wachten als we niets zouden doen, dat dat veel lijden voor haar met zich zou meebrengen, en dat wilden we niet laten gebeuren. In heel korte tijd hebben we afscheid van haar moeten nemen. Ze is maar 8 jaar geworden. Ze heeft nu een laatste rustplaats vlak bij ons waar we haar elke dag nog kunnen opzoeken.
Liefste Duchesse, we missen je vreselijk met je lieve hondenpersoontje, je ontwapenende charme, je sterke gehechtheid aan ons, je humor en ook je kracht tot in je laatste dagen. Wat was je een geweldige jachthond. Wat was je een lieve en toegewijde moeder voor al je pups. Niet alleen wij, maar ook je moeder Chérie en je andere hondenvriendinnen in onze kennel waren lange tijd van slag. We missen je nog dagelijks.
25 november 2012

Vandaag is het eerste nestje van onze Claire geboren! Nou ja, “nestje”: zeg maar gerust NEST! Wel 12 pups in totaal, 7 reutjes en 5 teefjes. In alle rust en vertrouwen (zoals we van Claire kennen) heeft ze haar pups op de wereld gezet in minder dan 7 uren tijd en precies 63 dagen na de dekking, dus volgens het boekje. Alles verliep probleemloos en ongecompliceerd. Vanaf het eerste moment was elke pup wierig en actief. Met geboortegewichten tussen 380 en 490 gram ook mooi aan de maat. En de kleuren? Ja, mooi donker allemaal, zoals we graag zien binnen Tribute to Tweedmouth. Zo te zien aan de oortjes zullen ze nóg een heel stuk donkerder zijn over een jaar of zo. Op de foto hierboven is de laatste pup (die met het paars-met-gele halsbandje, de 2e van rechts) al weer een uurtje daarvoor geboren. Moeder Claire ligt, opgefrist en voldaan, te rusten met haar kroost. Eindelijk, na toch wel een wat zware laatste week, smaakt het eten haar weer net zo lekker als voorheen. (Haar kinderen smaakt het vanaf het eerste moment, zoals de foto ook laat zien...) Het nestje is geboren op de verjaardag van baasje Jan en de themanaam van dit nest wordt dan ook “Dad’s”. Van dit nestje hebben we een nieuw foto-album gestart: Nest Claire 2012 (volg de link of kijk op onze pagina Fotoalbums).

 
21 oktober 2012
Op deze prachtige zondag diep in oktober, eigenlijk meer een nazomerdag, zijn de pups van Justine en Mike met hun baasjes vanuit het hele land op bezoek geweest bij ons in Wolfheze in verband met de door ons georganiseerde stambomendag. Groot was hun vreugde bij het weerzien met hun zusje Bellefleur en ook hun baasjes hebben genoten van deze reunie. De pups waren allemaal een flink stuk groter geworden sinds hun vertrek uit Wolfheze 8 weken daarvoor. Behalve koffie met gebak en andere lekkernijen hadden we voor de pups en hun baasjes proefjes, voor de baasjes een quiz op het gebied van Goldens en jachttraining en voor iedereen een kleine demonstratie jachthondenwerk door Veronique Russel met Potter en door Jan met Justine. Voor enkelen van de genodigden (vooral van de kinderen die mee waren gekomen) was dat laatste een unieke ervaring. En ook voor de nieuwe baasjes een bijzondere ervaring om de andere pups terug te zien en hun respectievelijke nieuwe baasjes. We denken dat het jachtwerkvirus zeker wel bij een aantal van hen zal zijn aangeslagen… Zie voor een impressie van die dag het album Stambomendag pups Justine en Mike okt. ’12.
 
19 oktober 2012
Vandaag hebben we echo’s laten maken van onze Claire. Ze is drachtig! Kijk verder op onze pagina Fokplannen 2012. In verband met haar zwangerschapsverlof moesten we afzien van deelname aan de resterende werkproeven waarvoor we haar hadden ingeschreven, na die van Voorst op 25 augustus.
 
7 oktober 2012

Vandaag heeft Claire nog eens een Uitmuntend gehaald, op de IJsselshow in Zwolle. De dagen ervoor had het enorm geregend en het terrein was veranderd in een modderpoel, zodat met name de Goldens voor de beide keurmeesters verschenen in hun meer natuurlijke pose, dat wil zeggen: met meer of minder modder in hun vacht, alsof ze net waren uitgeweest in weer en wind, in plaats van netjes getoiletteerd voor de show. De organisatoren van de IJsselshow die voor de eerste keer hun jaarlijkse evenement in de openlucht hadden neergezet op het vernieuwde terrein van de KC Zwolle zullen deze show niet gemakkelijk meer vergeten… De medewerkers, keurmeesters, deelnemers en toeschouwers overigens ook niet, met moddervlekken op hun nette outfit en met laarzen aan (heel aparte ensembles…). Ik denk dat ze het gras op het 2 ha grote veld helemaal opnieuw moeten inzaaien volgend voorjaar…. Maar gelukkig hield bijna iedereen de moed er in. Alleen straalt Claire dat niet echt uit op onderstaande foto, hier wachtend in een tent, kort voor het moment supreme van haar glansrol van een paar minuten voor de keurmeester.

Onder deze toch wel barre omstandigheden heeft de keurmeester, Keta Kunst, onze Claire als volgt beoordeeld: “Innemend hoofd. Donker oog. Goed aangezet oor. Goed pigment. Zeer lieve uitdrukking. Uitmuntende hoekingen. Prima ribwelving. Goede borstdiepte. Mooie voorborst. Prima toplijn. Goed aangezette en gedragen staart. Passend bone. Mooie voeten. Prima vachtstructuur. Mooi uitgrijpend gangwerk.”
(En dat laatste in een centimeters dikke glibberige modderlaag waarin sommige exposanten bijna onderuit gingen. Een sportieve prestatie op zich…)

 
26 augustus 2012

In het afgelopen weekend zijn de pups uit het nestje van Justine en Mike (zie Fokplannen en Nest Justine 2012) uitgevlogen naar hun nieuwe eigenaren. Afsluiting van een hectische periode van 8 weken waarin wij samen met Justine de pasgeboren pups hebben grootgebracht tot gezonde, pittige, prachtige en schattige wolbaaltjes van grote-kleine Golden puppies, klaar om de wereld buiten Wolfheze te gaan verkennen. Zonder hun hondenmoeder en fokkers, maar met voor ieder van hen een paar geweldige, enthousiaste en toegewijde baasjes die ook erg blij met hun zijn. We verwachten hen eind oktober bij ons voor een stambomendag (zeg maar: een eerste nestreunie) waar we iets gezelligs en leerzaams van gaan maken!
Beelden zeggen soms meer dan woorden, dus ga even snel kijken op ons foto-album Nest Justine 2012 voor het beeldverhaal!


 
25 augustus 2012

Op 25 augustus heeft Claire voor de tweede maal dit jaar een KNJV-B gehaald, nu op de diplomadag van de KNJV Oost-Gelderland Oost kring Terborg, in Voorst (bij Gendringen). Je zou bijna gaan denken dat ze model heeft gestaan voor de afbeelding van de jachthond op haar diploma… (nee hoor, echt niet!) Een belangrijke mijlpaal gehaald, en nu door naar meer diploma’s! Maar eerst willen we haar in de loop van 2012 laten dekken om haar eerste nestje te krijgen. Behalve de kwalificaties die wij hanteren als eis binnen Tribute to Tweedmouth heeft ze er nu ook een mooie leeftijd voor.

 
8 juli 2012

Vandaag heeft Mike (Kiss Kiss van het Keijsershof) in Timmerlage de Show van de Deutsche Retriever Club gewonnen met het best mogelijke resultaat: 1 Uitmuntend Openklas CAC-VDH/CAC, Beste Reu, BOB, BIS (best in show) (dus beste van alle vertegenwoordigde Retreiverrassen! Peter en Marianne, van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat. Mike is de knappe vader van de pups van Justine van 28 juni jl. en als het allemaal gaat lukken, dan wordt hij ook de vader van ons volgende nestje, met Claire (zie onze Fokplannen).

 
3 juli 2012
Op de afsluitende wedstrijd van de KNJV Oost-Gelderland, kring Terborg, heeft Claire een mooi KNJV-B-diploma (lees: afgenomen volgens de eisen van de OrWeJa) behaald, met 69 punten. Goed nieuws na een trainingsseizoen 2011 dat met haar door persooonlijke omstandigheden niet helemaal naar wens was verlopen. Hiermee voldoet ook Claire aan de eisen die we stellen aan onze honden waarmee we fokken. Dit seizoen hebben we haar nog voor twee officiële KNJV-proeven ingeschreven.
 
28 juni 2012

Vandaag is het nestje van Justine (en Mike) geboren! Kijk gauw verder op de pagina Nest Justine 2012 !

 
8 juni 2012
Helaas gaat het eerder aangekondigde nestje van Duchesse dit jaar niet door. Op de echo vandaag waren geen pups te zien. De natuur laat zich niet dwingen…
 
25 april 2012
Er komt een nestje aan van Justine met Mike! Kijk snel op onze Fokplannen !
 
15 oktober 2011

Vandaag heeft Chérie alweer een MAP-diploma gehaald, met 475 punten, bij de KNJV Oost-Gelderland Oost, in Lochhuizen, bij Neede. Wat ons betreft was het voor haar een veteranendag, maar dat gold natuurlijk niet voor de organiserende vereniging. Het was een bijzonder fraaie herfstdag met veel zon en weinig wind.

De proeven waren best pittig. Het was soms erg ver lopen voor de honden om het wild te vinden, op soms ongemakkelijk terrein, vaak op grote afstand van de voorjager, waar ze de oriëntatie wel moesten kunnen vasthouden. Chérie was met haar ruim 9 jaar met afstand de oudste hond die deelnam, maar dat was aan haar conditie niet te zien. Ze leek wel een jonge meid met al haar enthousiasme, kracht en energie, maar haar iets grijzende snoetje liet zien dat ze toch niet meer de jongste was.


 
2 oktober 2011

Na een bijzonder druk trainings- en proevenseizoen even een korte opsomming van bereikte show- en werkresultaten binnen Tribute to Tweedmouth sinds mei 2011:

Claire: KNJV-proef NSDTRCN, Lunteren, 9 juli 2011: C-diploma met 40 punten.
KNJV-proef gewest Oost-Gelderland/Zutphen, 19 september 2011, Zwiep: C-diploma met 44 punten. Ze wordt verder getraind in MAP-werk en voor het KNJV-B.
Justine: KNJV-proef Oost-Gelderland Oost/Terborg, Voorst (bij Gendringen), 27 augustus 2011 een B-diploma met 74 punten.
Chérie: 13 augustus 2011 in Winterswijk (KNJV Oost-Gelderland Oost / Groenlo) een KNJV-diploma met 74 punten en 24 september 2011 in Zwiep ook een KNJV-diploma met 74 punten. Dit seizoen volgen nog een MAP proef, in Neede, en een working test in november in Ottersum.

Justine en Chérie worden verder getraind om ooit (wie weet…) op een A-niveau uit te komen. Dat zou de kroon moeten worden op vele, vele jaren trainingsarbeid. Daarnaast volgen ook zij allebei MAP-training.

 
10 april 2011

Vandaag hebben we de stambomendag van het nestje van onze Duchesse met Kari (geboren 25 juni 2010) georganiseerd, met hulp van Guy en Veronique, onze grote Bossche vrienden. Het was een dag met prachtig weer en we konden het hele evenement buiten doen. Na ontvangst met koffie en gebak was er de verplichte fotosessie en daarna was er een boswandeling, beginnend achter ons huis, met onderweg verschillende proefjes. Guy en Veronique hadden vooraf deze proefjes op verschillend niveau ontworpen, variërend van jachtproefjes tot behendigheidsproefjes voor baas en hond, dus voor iedereen zat er wat in, ook voor diegenen die geen jachttraining hadden gedaan. Onder Veronique’s bezielende begeleiding kon iedereen zijn kunsten laten zien. Iedereen heeft genoten van deze dag en heeft de andere honden uit het nest kunnen bewonderen. Na een afsluitend diner (nogmaals bedankt voor de geweldige catering, Guy en Veronique!) en na de overhandiging van de stambomen ging iedereen moe maar voldaan huiswaarts. Op deze dag zijn er veel foto’s gemaakt, met name ook door onze gasten. Daarvan hebben we een foto-impressie gemaakt, te zien op onze pagina Fotoalbums, en dan doorklikken naar de map Stambomendag 9-4-‘11 nest Duchesse of klik hier.

 
9 april 2011

Vandaag zijn twee Tribute Goldens gekeurd op de Fokdag 1-2011 in de Stoethoeve in Soest: Potter (Tribute to Tweedmouth Harry’s Game) van Veronique en Guy en onze eigen Claire (Tribute to Tweedmouth Spell on You). Beide honden kregen een Uitmuntend en gedetailleerde keurrapporen waar we allemaal best wel trots op zijn. Hierbij nog eens een woord van dank aan de organisatoren van deze dag.

Tribute to Tweedmouth Harry’s Game (Potter)

Tribute to Tweedmouth Spell on You (Claire)

 
28 november 2010

Chester (Tribute to Tweedmouth Yes You Did, geboren 3 juni 2009, HD A, ED vrij, een nestbroer van onze eigen Claire) is vandaag in de Jeugdklas Reuen als 4U geplaatst op de Winner. Een geweldige prestatie. Chester (en natuurlijk ook Gertjan en Angelique), heel hartelijk gefeliciteerd met dit mooie resultaat ! Behalve in de showring is Chester met zijn voorjager Gertjan ook aktief op het trainingsveld. Op 28 aug. 2010: onderlinge wedstrijd “ ’t Sticht” (Utrecht) een B diploma met 67 punten en de Trofee “De Groene Raaf” gewonnen (beste jonge hond onder de 18 maanden). 19 september heeft hij op Texel een C-diploma met 40 punten gelopen en was daarmee op de 2e plaats geëindigd.

(Voor de oplettende lezer: inderdaad, deze foto is niet op de Winner gemaakt, maar op de Fokdag van 30 oktober 2010 in Ermelo. Van de Winner hebben we helaas geen foto’s.)

 
6 november 2010

Vandaag heeft Lizzy (Tribute to Tweedmouth Lorraine, geboren 8 juni 2009; HD A, ED vrij) een C-diploma gehaald op de Clubdiplomadag van de Jachtproevencommissie van de GRCN. Ina en Lizzy, van harte gefeliciteerd! Een prachtige prestatie!

 
22 augustus 2010

Vandaag was het de Stambomendag van het nest van Justine en Kari van 19 februari van dit jaar. We hebben aan de nieuwe trotse baasjes de stambomen overhandigd en daaromheen hebben we een gezellige dag georganiseerd met proefjes voor de jonge honden en hun baasjes en lekkere hapjes en drankjes voor twee- en viervoeters.

We waren die dag te gast bij Gert en Trudy Bronkhorst die op een prachtige plek op de Posbank bij Rheden wonen. Gert had voor die dag de proefjes ontworpen en had de leiding bij het uitvoeren hiervan. Hier een filmpje van de dag, met dank aan Hans die deze serie heeft gemaakt. Alle hondjes waren onverschrokken voor nieuwe dingen en apporteerden allemaal, zelfs vanaf een houtstapel. We danken hierbij nogmaals onze pupkopers en alle anderen die deze dag tot een succes hebben gemaakt!

 
29 juni 2010

De kinderen van Duchesse groeien voorspoedig op tot nu toe, ondanks een paar dagen diarree van Duchesse. Ze zitten nu al op circa 1 ½ x hun geboortegewicht. Duchesse had de laatste weken niet echt goed gegeten (haar kinderen zaten haar in haar buik in dit opzicht in de weg) maar ze eet nu weer uitstekend en met smaak. Mede dankzij de nieuwe airco die we mede wegens deze geboorte en het extreem warme weer voor de tijd van het jaar hebben aangeschaft. Niet alleen mensen, maar ook onze Goldens genieten er van en gaan liefst in de koele luchtstroom van de airco hun middagslaapje doen.
Voor (telkens) nieuwe foto’s van dit nest kunt u het beste regelmatig het foto-album Nest Duchesse 2010 bekijken. (Klik in het Hoofdmenu op Foto-albums en de rest wijst zich vanzelf). Hier alvast een voorproefje: 5 van haar kinderen die vanmiddag hun schoonheidsslaapje doen op het heetst van de dag. Let op de snoetjes en de voetkussentjes die al duidelijk zijn bijgekleurd sinds de dag van hun geboorte! En ja… mooi bruin, hè, zeker voor hun leeftijd!


 
25 juni 2010

Het tweede nestje binnen Tribute to Tweedmouth van 2010, van Duchesse en Kari, is geboren! We hebben 4 reutjes en twee teefjes van onze Duchesse gekregen, in de kleine uurtjes van 25 juni. Onderstaand een eerste familieportret, gemaakt bij het krieken van de dag. Moeder en pups maken het uitstekend. Daaronder een fotootje van een nogal plechtig kijkende Duchesse met een van haar zoontjes. Welbewust van haar hoge positie nu ze een nest heeft.
Binnenkort meer nieuws!


 
19 april 2010

De pups van Justine en Kari wonen inmiddels bij hun nieuwe baasjes waar zij een liefdevolle en consequente opvoeding krijgen!
Wij verwachten rond 20 juni pups van Duchesse en Kari. Zoals bij ons gebruikelijk: een combinatie van twee kerngezonde honden die zowel op shows als in het werk hun waarde bewezen hebben. Zie pagina Duchesse op deze website voor bijzonderheden over haar. Zie voor Kari de website van zijn baasjes, Peter en Marianne de Haar (Keijsershof). Een combinatie met Kari die we ook in het vorige nestje (geboren 18 februari), met Justine, hebben gebruikt.

 
18 april 2010

Potter (Tribute to Tweedmouth Harry's Game) doet zijn naam weer eer aan. In de Dummy Apporteer Proef van 18 april in De Groene Heuvels bij Ewijk, georganiseerd door Retrieving Emotion haalde hij samen met baasje en voorjager Veronique Russel de eerste plaats in een deelnemersveld met 20 voorjager-hond combinaties. Zij heeft getraind bij Dick de Jong: http://www.artemisjachttraining.nl/ . Dit was een dag met 6 proeven met dubbele apporten waarin jachtsituaties werden nagebootst. Hartelijk gefeliciteerd, Veronique, Guy en Potter! Wie deze kanjer binnenkort in het echt wil zien: op Hemelvaartsdag, 13 mei aanstaande, op de Kampioensclubmatch van de GRCN in Ermelo (zie http://www.goldenretrieverclub.net/cms/agenda.html ) zal hij deelnemen in de showring en zal hij ook aan de jachtproeven deelnemen. Evenals trouwens onze Claire en onze Justine en een van Duchesses dochters, namelijk Lizzy (Tribute to Tweedmouth Lorraine). En misschien nog wel meer Tribute Goldens, wie weet.

 
11 maart 2010

Onze Justine heeft een paar pleegkinderen er bij gekregen! Het zijn drie Labrador teefjes, geboren op 27 februari, waarvan de moeder op tragische wijze gisteren is overleden. Een afschuwelijke dag voor haar baasje Hanny Verdoold, een zeer ervaren Labrador fokker en Labrador liefhebber uit Wierden (O.). Tot overmaat van ramp wilden de verweesde pups ook niet uit een flesje drinken. Het leek even nóg erger te worden: ook nog kindersterfte?

Via de Stichting Moederloze Pups kregen wij de vraag of Justine nog een paar kinderen extra kon verzorgen. We hebben met Justine overlegd. Wij kenden Hanny Verdoold toen nog niet persoonlijk, maar wij en Justine zeiden: “Ja hoor, dat gaan we doen, we gaan er voor!” Nu heeft Justine ineens drie heel donkere Retrieverpups er bij. Ze was vanaf het eerste moment heel lief en zorgzaam voor ze. Pleegmoeder Justine en Justines eigen dochtertjes hebben de drie pleegzusjes/dochtertjes liefdevol geaccepteerd, na een angstige, verdrietige en nare dag (10 maart) toen hun leven aan een zijden draadje hing. Het is nu weer helemaal oké met de uitgebreide familie, de Labrador pups doen het geweldig. Ze drinken goed bij Justine en ze zijn ondanks de ontberingen op de afschuwelijke rampdag van gisteren zelfs nog aangekomen in gewicht. Vijf broertjes en zusjes van de Labrador pups zijn tijdelijk gehuisvest bij een andere fokker en naar we aannemen gaat dat ook goed.

Collega fokkers, bedenk dat ieder van ons kan gebeuren wat de familie Verdoold is overkomen! Het verdriet is overweldigend en verlammend als je je geliefde en dierbare moederteef verliest. En als dan ook nog eens je pups in levensgevaar komen, die misschien wel essentieel zijn om je eigen foklijnen in stand te houden, dan is de ramp niet te overzien.
Gelukkig bestaat de Stichting Moederloze Pups!!!!!

 
19 februari 2010

Gisteravond, 18 februari, heeft Justine 5 teefjes gekregen uit de combinatie met Makuuni Rockkari. Moeder is dolgelukkig met haar pups en zorgt erg goed voor ze. Hollands welvaren en mooie geboortegewichten. Zie voor meer details over de combinatie de pagina Nesten 2010. De themanaam van dit nest wordt Just. Via de pagina Foto albums komt u op de map Pups Justine 2010. Daar proberen we vanaf nu meerdere malen per week nieuwe foto’s in te stoppen. Een beeldverhaal in ontwikkeling van een nest in ontwikkeling, dus.

 
9 januari 2010

Op 9 januari is onze jongste aanwinst Claire (Tribute to Tweedmouth Spell on You, geb. 3 juni 2009) met Jan naar de Nieuwjaarsshow van de GRCN in Beusichem geweest. Inge de Wit (Xanthous) beoordeelde haar als Veelbelovend. Nog een beetje onwennig in de showring, maar dat zal de komende tijd wel verder verbeteren. Ze heeft in ieder geval de afgelopen zomer + herfst met goed resultaat de pupcursus voor jachthonden bij de KNJV Oost-Gelderland goed afgesloten.

Op die dag waren nog twee andere TtT-Goldens aanwezig. Claires broertje Chester (Tribute to Tweedmouth Yes You Did) van Gertjan en Angelique Sirre werd door Inge de Wit als 4VB beoordeeld. Hieronder zijn foto.

In de open klas reuen werd Tribute to Tweedmouth Harry’s Game (Potter) van Guy en Veronique Russel door Inge de Wit beoordeeld als 3U. Potter was kort daarvoor geplaatst als Golden van de maand december. Een mooie opening van het nieuwe jaar voor onze kennel.

Tribute to Tweedmouth Harry’s Game (Potter)

Hierbij feliciteren we de trotse eigenaren van “onze” Goldens die in de prijzen vielen en we bedanken graag degenen die deze show en deze resultaten mogelijk hebben gemaakt. Met name Kelly Wibbelink en haar collega’s van de Evenementencommissie van de GRCN en Inge de Wit die bij deze gelegenheid keurmeester was, samen met Casper Knippenborg (Sequins).

 
20 december 2009

Eergisteren en vandaag is Justine (Tribute to Tweedmouth Harry’s Dream) gedekt door Kari (Makuuni Rockkari), een prachtige nog behoorlijk jeugdige reu van Peter en Marianne de Haar (kennel Van ’t Keijsershof). Heupen HD A, ellebogen ED 0:0, ogen voorl. vrij. Hij heeft ondanks zijn jonge leeftijd al erg mooie plaatsingen behaald. We noemen hier slechts de plaatsingen die hij in Duitsland heeft gehaald en een 1U in Rotterdam. Hierbij KNJV C-diploma’s met 48 en 50 punten. Een volledig overzicht op de website van Peter en Marianne (www.keijsershof.nl). Zeker geen geringe prestatie voor een reu die nog 2 jaar moet worden! Hij was erg gecharmeerd door onze Justine die vandaag nog een keer door het barre winterweer (dikke lagen ijs en sneeuw op de snelwegen) met baasje Jan naar Halle is gegaan voor nóg een romantisch samenzijn. Over een maand laten we een echo maken om te zien of Justine inderdaad pups gaat krijgen. Die zouden dan rond 20 februari geboren moeten gaan worden.

 
10 oktober 2009
Chérie heeft vandaag haar tweede MAP-B van dit seizoen gehaald! Deze keer in Denekamp. De proeven waren lastig en soms was het maar net binnen de tijd, maar binnen is binnen. Des te mooier als je bedenkt dat Chérie dit seizoen een trainingsachterstand had door haar nest van juni. Toch geslaagd. Een combinatie van een goede conditie, doorzettingsvermogen en een goed jachthondenverstand…
 

28 september 2009

Op deze dag hebben we helaas onze ouwe trouwe makker Tammy (Rainscourt Tam O’Shanter) moeten laten inslapen. Hij was het afgelopen jaar steeds moeilijker gaan opstaan en lopen. De laatste maanden had hij daarbij herhaaldelijk ontstekingen door zijn hele lichaam, ondanks verschillende achtereenvolgende antibioticumkuren. Toen zijn algemene conditie snel achteruit ging en hij in korte tijd een heleboel ontstoken plekken op zijn huid er bij had gekregen, besloten we om voor hem onze laatste daad van liefde en goede zorg in zijn leven te doen. We beseften dat het niet meer goed kon komen en we wilden niet dat hij langer zou lijden. Hoeveel pijn het ons ook gedaan heeft, we zijn blij dat hij nu geen pijn meer hoeft te lijden.
Hij heeft wel de gezegende leeftijd van bijna 13½ jaar bereikt. Hij was zogezegd een heer van stand, die zich altijd voorbeeldig en voorkomend gedroeg naar onze teven toe, ook als ze loops waren. Tammy, we zullen je blijven missen. Je hebt voor altijd een plaats in ons hart.


 
19 september 2009
Vandaag heeft Chérie een KNJV MAP B-diploma gehaald!!!! Het was de MAP van Lelystad. MAP betekent Meervoudige Apporteerproeven. Je kunt pas dan aan deze proeven meedoen als je een KNJV B-diploma hebt gehaald. In 2007 heeft ze ook al eens een MAP gehaald, in Neede. En dan te bedenken, dat Chérie op 3 juni moeder is geworden. Wij zijn heel trots op haar! Chérie vindt werken in het veld erg leuk, wij ook!
 
29 augustus 2009

Opnieuw heeft Justine een KNJV-B diploma gehaald met 71 punten. Ditmaal binnen haar eigen trainingsdistrict, de groep Terborg (KNJV Oost Gelderland), die de proef op deze dag heeft georganiseerd. Een prachtige dag vol gezelligheid en met veel respect voor elkaars prestaties! Ook haar halfzus Claire, (Tribute to Tweedmouth Spell on You) geboren op 3 juni 2009, heeft al kennis gemaakt met het jachtgebeuren, onverschrokken en vol interesse liep zij, samen met Jan in het veld, tussen de jachthoornblazers, de geweren, de mensen, de andere jachthonden, ze vond het geweldig!!!

 
8 augustus 2009
Op 8 augustus heeft Justine (Tribute to Tweedmouth Harry's Dream) een KNJV B-diploma gehaald met 72 punten, tijdens de proef in Winterswijk. Haar broer Potter (Tribute to Tweedmouth Harry's Game) heeft een KNJV C-diploma gehaald met 41 punten tijdens de proef in Hoensbroek.
 
8 juni 2009

Alweer hoera! Na Chérie heeft ook haar dochter Duchesse vandaag het leven geschonken aan vier mooie en stevige pups. O, wat zijn ze sterk, lief, blij en levendig! In navolging van Chérie heeft ook Duchesse 3 reutjes en 1 teefje gekregen. Duchesse is erg gelukkig met, en zorgzaam voor, haar kinderen. Via ons wil ze graag Duncan (Trebell Taken by Storm), de vader van dit nest en tevens haar “lover for two short stays”, feliciteren met dit mooie gezamenlijke resultaat. En wij feliciteren Gerrit en Gerda Schut (Duncans baasjes) met dit mooie resultaat.

Het thema van dit nest? Het spreekwoord zegt: “goede wijn behoeft geen krans”. Dat geldt ook voor dit nest, de vader, de moeder, en wie al niet die er bij horen. We hebben deze keer een paar bekende Franse wijnregio’s als thema gekozen.

Al deze pups hebben intussen een toekomstige eigenaar.

 
3 juni 2009

Hoera! Chérie is moeder geworden! Vanmorgen heeft ze 3 beeldige zoontjes en een wolk van een dochter gekregen. Moeder en pups maken het uitstekend. De pups zijn sterk en energiek en wogen bij de geboorte al tussen de 440 en 570 gram, behoorlijk fors dus. Intussen hebben we voor alle pups van Chérie al een toegewijd baasje gevonden. Het thema van dit nest wordt CCR. Voor de jongere generatie: Creedence Clearwater Revival is een rock ‘n’ Roll band uit Louisiana (USA) die in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw furore maakte (wat vliegt de tijd…) De pups krijgen stamboomnamen die verwijzen naar succesnummers van CCR. De verbinding met de kennel van Wendy en David Andrews (Catcombe) is dat zij er tot nu toe in zijn geslaagd om voor alle honden die ze hebben namen te bedenken die met de letter C beginnen. Die letter komt dus ook twee keer voor in de naam van genoemde band. En Chéries naam begint ook al met een …!

Ook leuk om te weten is dat intussen een aantal collega-fokkers geїnteresseerd is geraakt in onze onderneming om deze dekking uit ZW-Engeland te halen en meer of minder vergaande plannen hebben gemaakt om dit ook te gaan doen….

 
9 mei 2009

Op de clubdiplomadag, georganiseerd door de Jachtproevencommissie van de Golden Retrieverclub Nederland in Ottersum, heeft Veronique Russel met haar Potter een C-diploma gehaald!!!
Van de 77 combinaties die zich hadden ingeschreven voor een C/B diploma hebben er 8 een B-diploma behaald en 18 een C-diploma.

 
5 mei 2009

Hoera! Chérie (rechts op foto) en Duchesse worden allebei moeder! Vorige week (Chérie) en vanmorgen (Duchesse) hebben we bij onze dierenarts echo's laten maken en daar zijn duidelijk de vruchtzakjes te zien. Hoeveel pups het precies zullen worden is en blijft afwachten, dat is in dit stadium nog niet te voorspellen.

 
18 april 2009

Onze Rainscourt Tam 'O Shanter is vandaag 13 jaar geworden. Tam is geboren in Schotland, wij hebben hem mee naar huis genomen tijdens een studiereis die wij met een bevriende collega-fokker hebben gemaakt in Noord-Engeland en Schotland. Daar hebben wij in 1996 diverse kennels bezocht. Tam is een Heer van Stand, hij heeft veel will to please en is nooit opdringerig naar de dames. Hij weet echter wel wat hij wil. Tam is een waardige ambassadeur van zijn ras.
Hoe wij hem vandaag in het zonnetje hebben gezet? Wel, met doedelzakmuziek en gerookte zalm. En geloof het of niet: tijdens zijn geboorte was er doedelzakmuziek op 50 mtr. afstand van zijn geboorteplek. Tot op de dag van vandaag is hij het middelpunt in onze roedel.

 
15 november 2008

Vandaag was de stambomendag van de pups uit het nest van Duchesse en Duncan van 5 mei 2008. (Nestnaam "Free"; natuurlijk begrijpt u waarom). En natuurlijk van hun nieuwe baasjes. Helaas was niet iedereen op hetzelfde moment voltallig er bij. Daarom wel iedereen op de bijgaande foto's, maar in 2 aparte foto's. Maar het was wel beslist een gezellige en welbestede dag. De baasjes van "onze" pups konden met elkaar ervaringen uitwisselen. We hebben met zijn allen enorm van de pups genoten. En de pups van elkaar en ook van hun moeder Duchesse. Ook van alle andere Goldens die binnen onze roedel leven. Wat hebben ze gestoeid en gespeeld met elkaar. Oze Bliss hield toezicht over goede hondenmanieren voor alle Goldens onder elkaar. Er komt een apart album op onze site over deze Stamboomdag.

Natuurlijk hebben we ook met zijn allen een wandeling door de bossen direkt achter ons huis in Wolfheze gemaakt. Verder hebben de oudere honden van onze kennel hun kunde in het jachthondenwerk laten zien. Natuurlijk hebben we de pups ook wat eenvoudige en (ook wel soms) wat moeilijker jachtproefjes laten doen. Vanzelfsprekend hebben we de inwendige mens niet vergeten. Koffie, gebak, drankjes, broodjes en soep stonden klaar. De nieuwe baasjes hebben de stamboom van hun pup in ontvangst genomen. Een kleine ceremonie en ook en eerbetoon aan hen. Ze hebben laten zien wat voor geweldige baasjes ze voor hun jonge Golden uit onze kennel zijn. Moe maar voldaan gingen de pups 's middags weer huiswaarts met hun baasjes. Die baasjes waren soms ook wel moe, maar zeker voldaan. Op naar de volgende reunie, dus.

 
18 oktober 2008

Justine (Tribute to Tweedmouth Harry's Dream) heeft op de fokdag 2 - 2008 van de GRCN twee maal als beoordeling Uitmuntend gehaald, bij keurmeesters de heren H.B. van Maren en W.P.G Hochstenbach. Tesamen met haar geweldige werkeigenschappen en de goede heup-, elleboog- en ooguitslagen betekent dit, dat ze nu voldoet aan alle eisen om met haar te mogen fokken. Niet alleen de eisen van de GRCN betreffende pupbemiddeling, maar ook de eisen die wij daar zelf nog aan toe voegen. Als alles gaat zoals wij hopen, dan zal Justine in 2010 voor de eerste keer moeder worden. We zijn er nog niet helemaal uit wie de vader van dit nest zal worden.

 
21 september 2008

Op de jubileumshow van Regio Zuid van de Golden Retrieverclub Nederland, op 21 september, heeft Justine's broer Potter (Tribute to Tweedmouth Harry's Game) (Xanthos Griffindor x High Summer Cherry Ice v.h. Heideduin), dus uit het nestje van oktober 2006 een 1 Uitmuntend plaatsing behaald. Een KNJV-B had hij al eerder gehaald en hij is ook Golden van de maand November 2007 van de GRCN geweest. Potter, Veronique en Guy, van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat! We zijn erg trots op jullie!

 
30 augustus 2008
Cherie heeft haar KNJV B-diploma gehaald en haar dochter Justine een KNJV C diploma met 43 punten in Voorst (bij Gendringen)
 
24 augustus 2008

Op de jubileumclubmatch van de KC Dieren, op 24 augustus werd Tribute to Tweedmouth Harry's Dream (Justine) tot Beste Teef (BOS) uitgeroepen door keurmeester dhr. W.P.G. Hochstenbach.

 
5 mei 2008
Op 5 mei heeft Duchesse een nestje gekregen: 4 reutjes en 1 teefje. Vader van dit nestje is Duncan (Trebell Taken by Storm). Een mooie en goede combinatie van twee fantastische Golden Retrievers. De pups hebben snel hun weg gevonden naar hun nieuwe baasjes, ze mogen daar eind juni naar toe.
 
20 oktober 2007
Chérie (de moeder van Duchesse) heeft op 20 oktober 2007 voor het eerst in dat jaar een MAP-B diploma gelopen (in Neede) en meteen de eerste prijs behaald in een sterk deelnemersveld. Een prestatie om trots op te zijn en een bewijs dat een en dezelfde Golden niet alleen sterk kan zijn in het werk, maar ook een beauty op de show (waar we overigens niet zo heel vaak komen). Onze plannen met Chérie dit jaar zijn om toch voornamelijk verder met haar het veldwerk te trainen en misschien begin 2009 dus nog eens een nestje.
 
11 augustus 2007
Duchesse heeft op 11 augustus 2007 haar eerste KNJV-B-diploma gehaald met 65 punten. Een prestatie waar we erg blij en trots mee zijn. Wat HD, ED en ogen betreft: dat was al prima in orde. Ook haar showresultaten mogen er wezen, maar toen ze ook dit werkdiploma had behaald mocht ze moeder worden van ons. Dat is dus nu een feit.
 
oktober 2006
De pups uit het nestje van Chérie (oktober 2006) zijn inmiddels al weer bijna twee jaar oud. Ze maken het allemaal goed en hun baasjes zijn erg blij en tevreden met hen. Het teefje uit dit nest (Justine) is bij ons blijven wonen. Vader van dit nest is Ch. Xanthos Gryffindor uit de kennel Fine Art Rudgieri van Peter Heiremans en Tamara Ignatieva uit St Martens Latem (B.)
 
oktober 2005

In oktober 2005 hadden we een stambomendag van de twee nesten van dat jaar. Foto's van de pups gemaakt op die dag zijn terug te vinden via de pagina Fotoalbums. Daar zijn ook alle andere fotopagina's te vinden.

 

Zie ook pagina Pup-info, over het (hopelijk) komende en over de voorgaande nesten.

 

Voor meer informatie:

Jan en Veronique Hulshof-Budde, Wolfheze

tel. 026 482 1113